Felnitisztítás

Az AutoBrite Direct által végzett 6 lépéses autóápolás első lépése a kerekek megtisztítása. Azért került a felnik tisztítása az első helyre, mert ezek vannak leginkább kitéve a komolyabb, nehezen eltávolítható, mosási karcokat okozó szennyeződéseknek, amiket a magasnyomású vízsugárral könnyen átvihetsz a fényezés lakkrétegére, majd a samponos mosás közben ezekkel végigkarcolod a felületet.


Azzal, hogy elsőként a kerék szennyeződéseit távolítod el, figyelve, hogy ne a fényezés irányába öblítsd le a keréktisztítót, jelentősen csökkented a fényezésre átkerülő nehéz szennyeződések mennyiségét és ezzel a mosókarcok kialakulásának esélyét.

alufelni és gumi tisztítása

A kerékmosás első lépése egy dedikált kerékmosó szerrel történik. Sokan ehhez a szállórozsda eltávolítót használják a koszos felnin (tudod, amikor lilára változik a felni 😊), de ez egy általában drágább termék pazarlása, sőt a hatékonysága is romlik, mert a szállórozsda eltávolítók kifejezetten csak a fém részecskéket távolítják el. Ezért láthatod a videókban, hogy a szállórozsda eltávolítót a már, legalábbis látszatra, tiszta felnin alkalmazzák.

Az első lépés tehát egy felnitisztító és a felnihez illő felnikefe kiválasztása és megfelelő használata.

A lenti videóban megnézheted hogyan tisztítják a felniket az AutoBrite Directnél az egyik saját fejlesztésű felnitisztítójukkal.
A felni megtisztítása mellett tisztítsd meg a gumik oldalfalát is. Ez a lépés segít, hogy a felvitt gumiápoló tartósabb ideig fejtse ki hatását.


Ha nincs időd végignézni, itt van néhány tipp a videókból

  • Egyszerre egy kerékkel dolgozz és ne hagyd megszáradni a felnitisztítót
  • A nem savas felnitisztítók (mind a két termékünk ilyen) minden típusú felnin biztonságosan használható
  • Ne csak a kerékre, a kefére is vigyél fel egy keveset a felnitisztítóból
  • A csavarok és más eldugott helyek környékén érdemes egy ecsettel eldolgozni a felnitisztítót
  • Az AD mini felnikefe hajlítható. Használd ezt a tulajdonságát, mert így a felni levétele nélkül is el tudsz érni minden részt
  • A felnikefét ne csak a felnire merőlegesen használd, tartsd szögben, hogy minél nagyobb felületet érj el
  • A következő lépés (dekontaminálás) előtt töröld szárazra a felnit
  • Ne hagyd ki a gumit sem, az oldalfaláról távolítsd el a koszt

fékpor és szállórozsda eltávolítása

A kerékre ugyanúgy igaz, mint a fényezett felületekre, hogy a védelem felvitele előtt el kell végezni, egy alapos mélytisztítást (dekontaminálást), annak is legalább a vegyi lépéseit, ha a maximális élettartamot szeretnéd kihozni a felvitt védelemből.
vasoxid eltavolito
A felnitisztítás fontos lépése a fékpor és más a felnire tapadt/égett szennyeződések eltávolítása. Mivel a felni van a legközelebb az aszfalthoz és a fékekhez, jelentős mennyiséget kap az útról felcsapódó szennyeződésekből és a fékpor jelentős rész is itt tapad meg, amit a fékezésből adódó hőhatás gyorsan bele is éget. Szerencsére ma már kiváló fékpor és vasoxid eltávolító szerek kaphatóak, amelyek pár perc alatt feloldják a felnire tapadt szennyeződéseket.

A fenti tisztítási folyamat jelentősen csökkenti az esélyét, hogy az autó mosása során apró karcok keletkezzenek a fényezésen, ezért ezek helyes elvégzése fontos helyen szerepel a 6 lépéses, karcmentes autóápolásban.A további lépések, például a megfelelő védelem alkalmazása és a gumiápolás a 6 lépéses folyamat későbbi lépései (5. és 6. lépés).

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

0 Hozzászólás

Go toBelépés Go toRegisztráció